L'égnet Pascal
Est d’mode dé manger d’légnet à Pâques !
Jé futes hiêr au restau, j’n’en magites point, mais j’allons nous rattraper ané !
I faout dire qué j’en mangi pour la permiêre fas à 27 ans .
J’étions en Normandie es noces à mon biaoue-frêre, et du côté là, i z’en mangeaint ardi !
Comme jé m’trouvâes enceinte dé mon traesiême garçâille, i n’fallait pâs grand chaouse pour mé faire dégobiller. Rin qué dé l’senti, j’en avâes d’étchioeur’ment. J’en gouti un p’tit , pasqu’aller es noces sans manger, n’est pâs dans mes habitudes, vu qué j’sé tout comm’ un p’tit gourmande , mais i n’resti pâs longtemps dans l’paco !
Lé lend’main mating , j’faisions un p’tit tour dans l’bourg, n’était qu’odeûr dé mouton à toutes les portes. I faout dire qu’en Normandie i z’ont les prés salés et est souvent lé r’pas du Dinmanche, jé cré qué j’m’en dégoutis pour bin d’z’années. Astoure j’l’aime bin, et j’en mangeons tchiocs faïs !
Quand j’étions jiène dans not’métârie , j’élévions des égniaoues , , j’en faisions faire à not’ berbis, mais i n’tait pâs tchiession d’en manger, nanni, les égnaoues taint vendu au bouchier du pouèye d’à côté, et quand j’démandions à not’mêre tchiic i l’tait fait des p’tites bêtes là, on nous répondait :<<I paraît qu’i en a qui mange élla !>>
Not berbis était jusse pour ava la laine, élla n’tait tout comm’ pâs trisse dé n’pâs sava qua manger et ava des agniaoues dans l’étabe !